søndag 26. desember 2010

Julaften :)




Mine to diamanter på julaften. De var storfornøyde med gaver begge to, og det var jammen mammaen også. Julaften ble tilbrakt hos min mor og hennes kæll, med herlig ribbemiddag og riskrem til dessert. Alt i alt en strålende dag og kveld. :)

tirsdag 14. desember 2010

Savner deg!




Jeg savner deg så ubeskrivelig mye Glenn! Savner hver eneste klem, hver eneste telefon og hver eneste lunsj.. Dagene går så sakte og det virker som du har vært borte en evighet..
Du skulle kjeftet litt på meg, kommet med lakris når jeg er syk og dullet med meg.. Men neida! Hva gjør du.. Går å suser rundt uten at jeg ser deg og flirer for deg selv eller noe.. Syns godt du kunne gitt meg noen skikkelig tegn noen ganger med at du faktisk følger med oss.. Lover å ikke bli redd, vet jo det er deg!
Constanse var veldig nydelig her om dagen da, jeg var litt lei meg, og gråt litt. Og hun lurte på hvorfor. Jeg sa at jeg savnet deg. Hun ser på meg og sier "mamma, du skjønner det at onkel Glenn aldri kommer tilbake?", "Det kommer nemlig nye mennesker til verden hver dag skjønner du.." Hun har skjønt livets gang i hvertfall.. Vakra mi <3 Kunne jo ikke annet enn å smile litt av henne når hun sa det. Syns det er fantastisk til å bare vvære 4 år .. :)
Caspian vokser og vokser, synd han ikke fikk oppleve deg på den måten Constanse fikk da.
Men men, du følger vel med.. Og om han en dag havner på Leeds som du så gjerne ville så er jeg sikker på du er fast tilskuer der hvertfall. :)


Savner deg <3

Pepperkake hus :)



Constanse har laget ett fint pepperkake hus sammen med "tante" Lill .. :) Så stolt og litt til.. :)

mandag 13. desember 2010

Santa Lucia..


Min lille Lucia-ramp..Som ikke ville smile på bilde bare tulle... :)

Litt om Lucia


Skikken med å la en hvitkledd pike med brennende lys i krone på hodet, omgitt av oppvartende terner by på kaffe og kaker («lussekatter»), stammer fra Tyskland etter reformasjonen. Lucia-feiringen fikk nytt liv i Sverige i 1927 og har derfra bredt seg til andre land, blant annet til Norge. Men vårt naboland har et mye sterkere forhold til Lucia-feiringen enn vi har her til lands.

Lucia-messe er en religiøs høytidsdag til minne om Santa Lucia. Natten til den 13.desember, lussinatt, ble regnet som årets lengste natt, og dagen ble feiret som en lysfest. Feiringen er en gammel skikk etter fortellingen om Santa Lucia - Lyspiken. Hun var en romersk jomfru som led martyrdøden i Syrakus på Sicilia i året 304. Hun ble senere opphøyet til helgen.

Santa Lucia


Lucia var en kristen, hjertevarm pike som var villig til å ofre alt for sine medmennesker. Men, piken var forlovet med en fornem ung mann som ikke trodde på Gud.

Lucia våget seg ned til katakombene i Roma med hjelp til de kristne, som gjemte seg der under keiserens forfølgelser. Slik ble hun lysbæreren i deres mørke tilværelse. Hennes mor ble en gang alvorlig syk, og som takk for at hun ble frisk igjen, ville Lucia gi bort alt hun eide til de fattige kristne. Da ble hennes forlovede rasende og anga henne til den hedenske keiseren. Lucia ble dømt til å brennes.
Sagnet forteller at da hun stod på bålet, slo flammene til siden så ilden ikke kunne skade henne. Det fortelles også at hun holdt en brennende lampe i hånden. Men selv om flammene ikke skadet henne, måtte hun likevel dø.
Den 13. desember ble Lucias minnedag. I middelalderen ble Luciadagen feiret over store deler av Europa. I dag feirer vi også denne lysets fest og minnes Lucia. Her får du oppskriften på de tradisjonelle Lussekattene:

  Ingen Lucia-feiring uten lussekattene. Oppskriften får du her!Ingen Lucia-feiring uten lussekattene. Oppskriften får du her!

Lussekatter

(20-25 stk.)
• 100 g meierismør 
• 3 dl melk 
• 50 g (1 pk.) gjær 
• 1/2 g safran eller 1/2 ts gurkemeie 
• 1 dl sukker 
• 1/2 ts salt 
• Ca. 1 kg hvetemel 
• Sammenvispet egg til pensling. 
• Rosiner til dryss og pynt.

Smelt smøret og tilsett melken. Gjæren smuldres i bakebollen og røres den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Resten av væsken blandes i. Sukker, salt, safran eller gurkemeie, og mel røres i til deigen er passe fast.
Hev deigen til dobbel størrelse på en lun plass. Elt deigen godt i litt mel. Trill deigen i flere lange fingertykke pølser. Bruk fantasien og lag ulike lussekatter om du ønsker det. La lussekattene heve i ca. 15 min på et lunt sted. Pensle lussekattene og pynt med rosiner. Lussekattene stekes på 225 grader i 10-15 min.
Når dette er gjort er du klar for lysekrone og englesang.

  Den 13. desember bringer Lucia og hennes terner lys og skjønnhet.Den 13. desember bringer Lucia og hennes terner lys og skjønnhet.

Lucia-sangen


Den kjente Lucia-sangen er en hyllest til St Lucia, og det er en folkevise fra traktene rundt Napoli i Italia.

Svart senker natten seg
i stall og stuer.
Solen har gått sin vei,
skyggene truer.
Inn i vårt mørke hus
stiger med tente lys
San-ta Lu-ci-a, Santa Luc-cia.
Natten er mørk og stum.
Med ett det suser
i alle tyste rum
som vinger bruser.
Se, på vår terskel står
hvitkledd med lys i hår
San-ta Lu-ci-a, Santa Luc-cia.
Mørket skal flykte snart
fra jordens daler.
Slik hun et underfullt
ord til oss taler.
Dagen skal atter ny
stige av røde sky -
San-ta Lu-ci-a, Santa Luc-cia.

Visste du også...


at Santa Lucia er en by på Cran Canaria. Byen ligger oppe i fjellene nord for Maspalomas - i nærheten av San Bartolomé. Det er en liten fredfylt landsby til vanlig - men i alle fall én gang i året (like før jul) samler tusenvis av mennesker seg her for å feire at markens grøde er i hus.

Håper at dere har hatt en god feiring! 




torsdag 9. desember 2010

Førjuls tid..



Har vært dårlig med blogging om dagen. Har liksom brukt tiden på å slappe av, strikke, bli ferdig med julegaver, kose med ungene og bare lade opp til det neste halve året. Da begynner jeg i praksis og det blir rimelig hektisk. Constanse har laget seg ønskeliste, er den ikke fin? :)