onsdag 20. april 2011

Lille kunstneren min!


Constanse utvikler seg stadig på tegnefronten og begynner å bli veldig flink. Dette er en hun har tegnet nå i påsken, hos mormor. Litt morsom og veldig fin! :)

tirsdag 5. april 2011

Mennesket - bygget av klosser i forskjellige farger





Mennesket er et pattedyr og en av de mest suksesefulle dyrearten, jorden har oplevet. Den store udbredelse skyldes blandt annet menneskets store tilpasningsevne, som gjør, at arten kan leve og formere seg på alle kontinenter utenom det antarktiske. 


Mennesket er satt sammen av ca. 1,8 m² hud, ca. 600 muskler, ca. 206 knokler, over 100 ledd, 90.000 km vener, arterier og kapillærer samt 13 milliarder nerveceller. Hvert minutt livet igennom pumpes 4-6 liter blod gjennom hjertet. Mennesket har ca. 25 billioner røde, runde blodlegemer a ca. 0,007 mm i diameter. Den samlede overflate menes at være ca. 1.300 m². Hjernen veier gjennomsnitlig 1.350 gram. Mennesket har opp til 5 millioner hår.


Vi ja, vi mennesker er alle bygd opp av millioner av legoklosser. Samtidig som vi blir påvirket av alt som skjer i livet. Følelser, tro, håp, plikter, ansvar, økonomi, konflikter, vennskap, kjærlighet, lærdom, ja alt en kan tenke seg er med på å farge våre legoklosser. Alle rollene vi har er forskjellige, og jeg da, som alle andre er bare et mennesket som alle andre. Satt sammen av legoklosser i diverse farger som og prøver å fylle rollene mine så godt jeg kan. Jeg skal være mor, venn, og kollega. Jeg skal være renholder, hushjelp og motivator. Jeg skal være elev, støttespiller og tante. Jeg skal være sosial, kanskje kjæreste en gang og elskerinne. Jeg skal være sjåfør, lovdydig og spennende. En ting er sikkert, det skal jammen ikke være enkelt å være den mest suksessfulle dyrearten på jord. Det er heller komplisert, dagene går opp og ned som en berg og dal-bane som aldri tar slutt. Samtidig som livet bare snurrer rundt av seg selv, som en karusell. 


Jeg vil ikke av karusellen enda, mange av rollene mine er jeg alt for glad i . Selv om det er mange utfordringer i det å være menneske er det også en fantastisk og begivelsesrik reise igjennom den ubestemte berg og dal-banen. 


Hvordan er ditt liv? Hvordan er du som menneske? Hva farger dine legoklosser? Har du noen gang tenkt på det? :)